24 June 2008

Huîtres / Oysters @ Leucate


Sunday we hit the road early to Leucate to enjoy a day at the beach (nice for the kids) but specially to have oysters at 10 AM with a glass of white wine.
The oysters are so fresh, they would run away from you your plate if they had feet.
When you squeeze the lemon juice on them they are contracting (if they don't move you'd better trow them out). then with the little fork you delicately loose them from the shell. And enjoy the pleasant salty taste mixed with a hint of lemon.
If you prefer cooked food, then you can BBQ them, cook them under a grill or have otherwise fun with them: www.oregonoyster.com

Mon idée d'une journée idéale d'été c'est de arriver vers 10h00 à Leucate pour déguster quelques huîtres tellement fraîches et vivante que si elles avaient des pieds, on aurait du mal à les tenir sur l'assiette. Quand on mets le jus de citron ou dés fois il y a le vinaigre aux échalotes sur des tables, on voit bien comment ça contracte et donc je suis assuré que la bestiole est bien vivante et fraîche. J'adore le goût délicat salé avec une pointe d'acidité du citron ou vinaigre.

C'est simple et pas cher.
Pour des idées plus élaboré ce qu'on peut faire avec des huîtres il y a des recettes ici:

www.aufeminin.com

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