11 May 2008

Red and greens follow-up


As I had bought a bunch of new beet-roots. And i've used the root to make the fried beet-root slices. But the leaves you can eat as well! I cut the stems of because they are too tough. The leaves you wash and cut up. Then you can use them as spinach. Like spinach there's not much left once cooked.
Stir-fry beet greens:
Heat some olive oil in a wok, add as much fresh garlic sliced or with a garlic press as you can handle, stir until lightly golden brown, add the washed and sliced leaves, stir. Add salt and pepper and you can spice it up if you wish with some chili pepper or flakes. What's nice also is to add thin slices of parmesan and serve it with pasta
The result is a green and red vegetable dish.

Rouge et vert, la suite

Comme j'ai acheté des betteraves nouvelles bio avec leur fanes et j'avais utilisé les betteraves en forme de frite-beignet, il me restait des fanes. trop dommage de les jeter. On peut les manger comme les feuilles de radis. Pour en faire un plat rapide:
Il faut couper les cotes car trop dur. Laver bien les feuilles, les couper et réserver. Couper ou presser de l'ail (autant que vous voulez) et faire revenir dans de huile d'olive dans un wok. Quand ça commence à bronzer vite rajouter les feuilles de betterave. Remuer, saler - poivrer. Et c'est prêt-à-servir. Une fois cuit il ne reste pas grand chose, donc il faut prévoir d'autre légumes ou acheter plusieurs botes de betteraves, pour en avoir assez pour une famille! Le résultat est un légume comme l'épinard et vous pouvez faire autant de variations.
Par exemple servir avec un peu de piment, copeaux de parmesan et des pâtes. Ou en béchamel, ou mélanger dans un hachis.

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