10 May 2008


Ok that's it ! Let's just start this and see how it develops, because the circumstances won't get any better or more perfect anyway. If I wait till the season is in full bloom or i have more time, i'll be dead and buried. Time is just one of these professional procrastinators excuses.
So no more excuses here we go with the first recipe.

I sometimes help out on a farmers market (south of France). The assortment is a bit small at the moment because of the heavy rainfall, little sun and low temperatures. So there's not much to sell at the moment except for spring onions, fresh garlic, beet root and last years potatoes.
Today this men came to buy cooked beet-root and he told me what he does with the raw ones:
peel them and cut them in thin slices. (you might want to wear gloves because these fresh ones do have a lot of color in them!)
Whisk one egg in a soup plate and prepare an another plate with dried bread crumbs. Slice by slice put them in the egg, then in the bread-crumbs and then fry them in a pan with some (olive) oil until golden brown and crisp. Sprinkle with sea salt and with the green of fresh spring onions.
Makes a nice side dish and even kids might like this.

Please let me know your comments and alterations of this recipe.

Je travaille dés fois sur un marché local, dans le sud-ouest de la France, avec un agriculteur néerlandais.
Okay je me lance aujourd'hui avec la première recette du marché:
L' assortiment est très basique en ce moment car le printemps est en retard. Il a perdu 3 semaines de salades à cause de la pluie et le froid. Aussi les pommes de terre nouvelles se laissent attendre. Aujourd'hui il y avait des oignons blancs et l'ail frais, des pommes de terre d'hiver et des betteraves. Un client est venu pour acheter les betteraves cuites et il m'a donner ça recettes pour les betteraves crues:
éplucher les betteraves crues et coupez-les en rondelles assez fines.
Battre un oeuf dans un plat à soupe et dans une autre assiette mettre de la chapelure. Tranche par tranche passer dans l'oeuf puis chapelure. Faire dorer dans une poêle avec u peu de huile (d'olive). Saler ( et poivrer) et servir avec le vert des oignons blancs.

Laissez-moi savoir vos commentaires sur la recette et faites partager vos recettes de betteraves ou autres légumes/plats de saison !

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